logo buytensael

De Buytensael
hedendaagse kunst
etnografica Afrika, AziŽ, OceaniŽ

Openingstijden:
donderdag t/m zondag van 12.30 -17.30u en op afspraak (tel. 026-4434582)
Galeriehouders:
Hank Gulickx Burg, Harry Burg Gulickx
Route 1 naar De Buytensael, komend uit de richting Den Haag, A'dam-Utrecht:
Rijdend op de A12 afslag Oosterbeek/Wolfheze/Arnhem-centrum nemen(25). De weg volgen tot het stoplicht bij restaurant Pinocchio naast het bezinestation ter rechterzijde. Bij dit stoplicht rechts afslaan richting Oosterbeek. De weg naar Oosterbeek helemaal uitrijden richting centrum van Oosterbeek tot aan het stoplicht, waar de weg kruist met de Utrechtseweg. Bij dit stoplicht links afslaan. Men rijdt dan op de Utrechtseweg, die door het centrum van Oosterbeek tot in Arnhem doorloopt. Zodra men op de Utrechtseweg in Arnhem enkele kort achter elkaar gelegen stoplichten is gepasseerd, splitst de weg zich in een deel, dat naar boven leidt ( Bovenover ) en een deel dat naar beneden leidt ( Onderlangs). Men sorteert bij de stoplichten schuin/links voor om het hoger gelegen wegdeel ( Bovenover ) te kunnen volgen. Na enkele honderden meters ziet men aan zijn rechterhand het Museum voor Moderne Kunst Arnhem. De Buytensael ligt tegenover de ingang van het museum aan de Utrechtseweg 74.

Route 2 naar De Buytensael, komend uit de richting Rotterdam, Tiel, Nijmegen:
Rijdend op de A15 afslag richting Arnhem nemen (A325 = snelweg Arnhem-Nijmegen). De weg volgen tot men ter linkerzijde het Gelredome ( stadion ) ziet. Bij de stoplichten op het kruispunt aldaar links voorsorteren en links afslaan richting Oosterbeek. Net voorbij het Gelredome ( ter linkerzijde gelegen ) rechts voorsorteren om bij de stoplichten rechtsaf te kunnen slaan richting Oosterbeek- Arnhem-centrum. Aangekomen bij het viaduct de weg blijven volgen ( dus NIET afslaan naar Oosterbeek )en links voorsorteren tot aan het stoplicht. Bij dit stoplicht links afslaan en opnieuw links voorsorteren. Volg bij het volgende stoplicht het bordje "Museum voor Moderne Kunst" ( groen VVV-bordje): dat is links afslaan en kort daarop rechts afslaan. Men komt door de Bergstraat, een straat met verkeersdrempels. Bij de T-splitsing aan het einde van deze straat ( tegenover de parkeergarage van het station ) links afslaan. Men bevindt zich in de Utrechtse straat die na ong. 100 meter overgaat in de Utrechtseweg. Kort daarop ziet men aan zijn linkerhand het Museum voor Moderne Kunst. De Buytensael ligt tegenover de ingang van het museum aan de Utrechtseweg 74.
Route 3 naar De Buytensael , komend vanuit Duitsland ( Emmerich ) A12:
Rijdend op de A12 voor de rotonde bij het knooppunt Velperbroek voorsorteren voor de richting Arnhem-Nijmegen. Op de rotonde afslaan richting Arnhem-Nijmegen. Deze weg helemaal blijven volgen tot aan het kruispunt bij stadion Gelredome. Voor het kruispunt voorsorteren voor het weggedeelte dat rechtdoor gaat. Rechtdoor rijden op het kruispunt. Men passeert het Gelredome ter linkerzijde. Net voorbij het Gelredome rechts voorsorteren om bij de stoplichten rechtsaf te kunnen slaan richting Oosterbeek-centrum. Zie verder Route 2 : Aangekomen op de rondweg etc.

Per trein:
Aangekomen op NS station Arnhem-centrum: komende uit de hoofdingang rechts afslaan. U bevindt zich dan in de Utrechtse straat. De Utrechtse straat gaat na ong. 100 meter over in de Utrechtseweg. Men ziet kort daarna aan de linkerzijde van de weg het Museum voor Moderne Kunst. De Buytensael ligt tegenover de ingang van het museum aan de Utrechtseweg 74.© www.van-mosseveld.nl (design)


jan 2016